Kleine Sofie  Rodenbach Herboren  De Hel van Dante  Picollo  Fruit en wijnbar

 Een bed op straat   Draakjes   Kwak en Kwiebel  Verhalen voor kleine oortjes

Producties

Kleine Sofie

Kleine Sofie in bed
In haar laatste levensfase wil Sofie , een doodziek kind , ervaren wat er in het leven echt te beleven valt . Samen met haar lievelingspoppen trekt ze in een spannende en hallucinante sfeer op tocht. Ze ontdekt wat er in onze samenleving te koop is en wat echte vriendschap en verbondenheid inhoudt!

Rodenbach Herboren

Albrecht Rodenbach met z'ne veugel in z'n hand
Met verrassende beelden wil de groep ook enkele fragmenten uit de verzameling gedichten van de Wonderknape uit Roeselare origineel ondersteunen.
Het is fascinerend hoe de jonge Rodenbach in zijn tijd en in de taal van toen werkelijk schitterende, ontroerende, verbluffende poŽzie maakte die ook de mens van nu kan aanspreken.De Hel van Dante

De Hel van Dante De Hel bestaat volgens Dante uit negen kringen en eindigt bij Lucifer. Het is niet gemakkelijk de veelheid van aspecten in de allegorische tocht van Dante Alighieri, de Italiaanse dichter uit de 14de eeuw, het Inferno, Purgatorio en Paradiso te vatten.
DRAAD-poppentheater probeert in een visuele beeldende act een tip te lichten van Dante's meesterwerk waarbij het publiek samen met Vergilius en Beatrice op tocht gaan naar de toegangspoort van de Hel. Het is een spektakel van licht, klank en verrassende beelden vol actie.Picollo

picollo
In het pakhuis van de Sint loopt heel wat mis bij de voorbereidingen op het grote feest.
Als de Sint ontdekt dat Zwarte Piet z'n kleine broer stiekem meebracht, kan hij er niet om lachen. Picollo blijkt een echte plaaggeest te zijn.
Is alle narigheid wel de schuld van kleine Picollo of zit de gemene Bros er ook voor iets tussen ?Een bed op straat

bed
Deze productie kreeg in 2010 "de Cultuurtrofee van stad Roeselare" en behaalde in 2011 de West-Vlaamse onderscheiding "De Gouden Meeuw".

Vijf makkers vinden “hun” Giraffestraat de max.  Spijtig genoeg heeft ze één groot nadeel: de alledaagse drukte…
Een tweetal jaar geleden bedachten ze echter een fantastische oplossing: een tunneltje onder het wegdek bracht hen veilig van de ene kant naar de andere.  En middenin die tunnel, hun grote geheim!


Draakjes

Draakjes
Hulpeloos geboren zoekt een kleine draak zijn weg in een voor hem grote vreemde wereld.
Beetje per beetje ontdekt Draakje dat hij er niet alleen voor staat. Hij gaat uitdagingen aan en verlegt zijn grenzen.
Hoe kan hij een echte, sterke, grote draak worden?Kwak en Kwiebel

Kwak en Kwiebel
Als eend Kwak op een dag kabouter Kwiebel ontmoet, stuiven de pluimen in het rond. Ze voelen zich eenzaam en besluiten samen op te trekken. Ze ontdekken het anders zijn van elkaar en ondervinden dat samenleven niet altijd makkelijk is. Toch groeit er stilaan een hechte vriendschap.
Op een dag ontdekken ze de sleutel van een oude, vreemde kist. Zou daar een schat in verborgen liggen?Verhalen voor kleine oortjes

Verhalen voor kleine oortjes
Verteltheater voor onze kleinsten vanaf 3 jaar.
Dicht bij het theatergebeuren, kan je samen met vriendjes en vriendinnetjes genieten van enkele leuke verhalen met draadpoppen.
Een aanrader voor jonge gezinnen.